BHDRGRFT

10/recent/ticker-posts

Amerika Nasıl Keşfedildi?

Ele geçirilen vesikalar bildirmektedir ki Kristof Kolomb Amerika’nın varlığını Türk denizcilerinden öğrenmiştir. İsmini bazı sebeplerle değiştiren Kemal Reis’in hizmetçisi bir Türk denizcisi olan Rodrigo (Rodrigez de Triane) bu konuda ona rehberlik etmiştir. Kolomb Müslümanların  Amerika’nın varlığını bildiklerini, onların eline düşen sonra da serbest bırakılan İspanyol denizcilerden öğrenmişti.

Kristof Kolomb Osmanlılardan yardım istemek için önce Sakız adasına, sonra İstanbul'a gelmiş, padişahdan kendisine  maddi yardım yapılmamışsa da yanına  Kemal Reis’in hizmetçisi olan Rodrigo verilmişti. Amerika’nın yerini bilen Rodrigo ona yardım olacaktı.

İspanya’ya dönen Kolomb tarihi seyahatine başlamış, aylarca süren seyahatinin sonuna doğru karayı göremeyen tayfalar isyan etmiş, Kolomb’u öldürmek istemişlerdi. Rodrigo araya girmiş, yaralanan Kolomb’u kaçınılmaz bir ölümden kurtarmıştı. Daha sonra Rodrigo’yla konuşan Kolomb tarihi belgelerde özellikle belirtilen şu konuşmayı yapmıştı:

Ben, Türk gemicilerinden ve onların yazdığı kitaplardan öğrendiğime göre bu yörelerde bir karanın olduğunu ve burası muhakkak bulacağımızı biliyorum, zira Müslümanlar asla yalan söylemezler.

Bundan sonra Rodrigo matematik hesap ve gözlemlere girişmiş, tayfalara “Üç gün” sonra ancak karaya varabileceklerini söylemiş, nitekim aralıksız gözlemleri sonucunda karayı ilk gören de kendisi olmuştu. Kristof Kolomb ise Hindistan'a vardıklarını sanmıştı. Bütün bunlar tarihi vesikalarla sabittir. Ünlü İngiliz araştırıcısı ve yazarı Elliot da aynı görüştedir. Paris Bibliothege Nationale’de bulunan K.Kolomb’a ait el yazılı gezi ve gündelik notlarında da Rodrigo’nun kimliği açıkça anlatılmaktadır. Fransız amirallerinden Dr. Charcot da 1928 yılında yayınladığı” Christophe Colomb vu par un Marian” adlı eserinde şu satırlara yer verilmektedir

Kristof Kolomb; bu zat ( Rodrigo) adi bir tayfa olmayıp, Osmanlı Deniz Kuvvetlerine mesut bir kişi idi. Gizli bir din ( Müslüman) taşıyordu. Bu durumu benden başka kimse bilmiyordu. Buna göre, Yeni Dünya'nın keşfi şerefini resmen bir Müslümana vermek istemediğimden mükafatı kendisine teslim etmedim.! der.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar